1

Meld je aan en nodig je vrienden uit.

Ik ben,
omdat wij zijn

Dames en heren,

Het is een eer om u vandaag te spreken, mensen die de wens tot medemenselijkheid koesteren.

Dit bericht bereikt u namens de Kamer van Sociale Waarden, en we willen u vragen om niet alleen naar deze boodschap te luisteren, maar ook om deze te delen. Want wat we te vertellen hebben, gaat niet alleen over ons, het raakt de toekomst van onze kinderen.

De Kamer van Sociale Waarden nodigt u uit om deel te nemen aan een cruciaal debat, om samen een platform te vormen waar we kunnen praten over het integreren van de Ubuntu-filosofie in ons basisonderwijs. Dit zijn geen loze woorden; dit zijn kernwaarden die een diepgaande invloed hebben op de sociale en emotionele ontwikkeling van onze kinderen.

Ons doel is helder: we willen elke basisschool in Nederland voorzien van een leerboek, een syllabus en verschillende toneelstukken, zodat kinderen in groep 8, gedurende een heel jaar, ondergedompeld worden in de wereld van toneel en de Ubuntu-filosofie. Tegelijkertijd creëren we een digitaal platform, een online ontmoetingsplaats waar leerlingen, docenten en scholen samenkomen in één gemeenschap. Hier kunnen professionals in het onderwijs en geestelijke gezondheidszorg adviseren en kritisch bevraagd worden. Het verbindt leerlingen, ouders, leraren, en scholen binnen de identiteit van eigenwaarde, waarin inclusiviteit en gelijkwaardigheid de kernwaarden zijn van een gelukkige samenleving.

Ubuntu spoort onze kinderen aan om hun eigenwaarde te ontwikkelen en te behouden. Het leert hen de waarde van verbinding, van het hebben van een ondersteunend sociaal netwerk, en het toepassen van de essentiële kernwaarden van Ubuntu, zowel binnen als buiten de schoolmuren.

Laten we samenwerken om onze kinderen te voorzien van deze waardevolle levenslessen, om hen te helpen groeien tot veerkrachtige, medelevende en succesvolle individuen. De toekomst van onze samenleving staat op het spel, en samen kunnen we het verschil maken.

Download dit bericht, deel het met anderen, en laten we het gesprek beginnen. Laten we samen streven naar een wereld waarin de Ubuntu-filosofie een integraal onderdeel is van het onderwijs, en waarin onze kinderen gedijen door de kracht van medemenselijkheid.

In de rijke filosofie van Ubuntu ontvouwen zich prachtige kernwaarden en principes die ons helpen bij het vormgeven van onze identiteit binnen deze filosofie. Laten we een moment nemen om enkele van deze waarden te verkennen:

Gemeenschap (Communalism): Ubuntu benadrukt het krachtige idee van gemeenschap en interconnectie. Het vertelt ons dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat het welzijn van het individu onlosmakelijk verbonden is met dat van de gemeenschap.

Wederkerigheid (Reciprocity): In het hart van Ubuntu klopt het geloof in wederkerigheid. We worden aangemoedigd om kennis, middelen en ondersteuning te delen met anderen, wetende dat wat we geven, ook naar ons zal terugkeren.

Respect voor anderen (Respect): Het tonen van respect voor onze medemensen, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen, is van essentieel belang in Ubuntu. Het is een erkenning van de waarde die inherent is aan ieder individu.

Gelijkheid en rechtvaardigheid (Equality and Justice): Ubuntu pleit voor een samenleving gebaseerd op gelijkheid en rechtvaardigheid, waar niemand wordt achtergesteld of gediscrimineerd.

Solidariteit (Solidarity): Solidariteit met degenen die het minder hebben is een van de kernprincipes van Ubuntu. Het draait om het ondersteunen van elkaar, vooral in tijden van nood.

Zorg voor anderen (Caring for Others): Ubuntu spoort ons aan om voor elkaars welzijn te zorgen en ons verantwoordelijk te voelen voor het helpen van anderen.

Eenheid (Unity): In het streven naar eenheid en harmonie binnen de gemeenschap, lost Ubuntu conflicten op en bevordert het samenwerking.

Binnen ons platform wordt je digitale Ubuntu-identiteit gevormd door je acties en bijdragen. Hier beheren we onze digitale gemeenschap, waar waarden worden erkend en identiteiten worden opgebouwd door erkenning van anderen. We omarmen het principe “Ik ben omdat wij zijn,” wat ons aanspoort om constructief te zijn en een sterke gemeenschap te smeden.

Dus kom binnen, deel je talenten, je gedachten, je perspectief. Dit doen we voor de toekomst van onze kinderen. Samen vormen we een krachtige gemeenschap, gedreven door Ubuntu, en bouwen we aan een betere wereld.



    
     
   
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
niet verplicht!
Om elkaar te verbinden, is de locatie waar je woont, een plek om naar toe te expanderen, als initiatief, en uw woonplaats een eerste indicator daarvoor.
Verplicht, omdat minderjarige deelnemers extra beschermd moeten worden,
Met deze gebruikersnaam kan je jou account bereiken. Deze gebruikersnaam mag niet je e-mail adres zijn. Zo houd jij je account veilig.
Het wachtwoord moet minimaal uit 7 karakters bestaan. Dit mogen Hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zijn.
Het wachtwoord moet minimaal uit 7 karakters bestaan. Dit mogen Hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zijn.
Geef aan waarom jij deze rol wenst aan te nemen op dit platform? Wat zijn je vaardigheden, krachten, talenten.
Alleen als je alle kernwaarden respecteert en hanteert, kan deze Digitale identiteit als jou Ubuntu identiteit worden beschouwd. Vervolgens kunnen we erkenning vinden bij elkaar, buiten deze website. Die we hier aangaan om een veilig peer 2 peer identiteits netwerk te creeren. Ik begrijp dat je daarin vele vragen hebt, laten we die samen bespreken op deze website, en zorg dat we samen dat netwerk kunnen vormen, Bottom-up democratie, is directe democratie.

By submitting this form you confirm that you have read and understood our Privacy Policy.

This field is required

In “overwijs”, een reis vol kleur en licht,
Waar kernwaarden stralen, oh zo oprecht.
Empathie bloeit, als bloemen in ‘t zicht,
Elkaars gevoelens begrijpen, een krachtig gevecht.

Samenwerking, als een dans vol zwier,
In “overwijs”, waar we hand in hand staan.
Met harmonie en een vrolijk plezier,
Bouwen we samen aan een sterke baan.

Openheid en eerlijkheid, zonder vrees,
In “overwijs”, waar waarheid de leidraad is.
Elkaars stem horen, zorgen voor een vredestichting,
Een wereld van respect en begrip, zo fris.

Zorgzaamheid bloeit als een teder lied,
In “overwijs”, waar liefde en warmte zijn.
Voor elkaar zorgen, ons pad, ons gebied,
Samen groeien, als een gemeenschap zo fijn.

Met Ubuntu als gids, leren we telkens weer,
In “overwijs”, wat samen leven echt betekent, keer op keer.